Instagram släpper idag nyheten att deras funktion Instagram LIVE rooms eller Instagram Live rum på Svenska, lanseras globalt efter att under ett tag ha testats i bl.a. Indien.

Funktionen är tänkt enligt Instagram själva att fungera som en talkshow där en “host” eller moderator kan bjuda in upp till 3 st gäster i sitt rum. Men de säger också att du kan använda funktionen även för Q&A, utbildningar, webinars eller bara hänga mer fler vänner i ditt live rum.

Instagram live rum

Maximera din räckvidd med Instagram Live rum

Fördelen med Instagram Live rum är att dels får dina följare som skapare eller moderator en notis att du har startat en ny livesändning.

Men inte nog med det utan även de 3 personernas följare som går med i ditt rum får också dessa följare.

Detta gör att du verkligen kan ta tillvara på möjligheten och maximera din räckvidd på Instagram under 2021.

Bli en moderator i ett Instagram Live rum?

Just nu är det moderatorn som är den som måste starta rummet och bjuda in sina gäster. Instagram säger dock att fler funktioner för moderering av. rum är påväg och detta kommer alltså att förändras med tiden.

Moderatorns huvudsakliga roll i rummet är att bjuda in talare på scenen och se till att de olika talarna håller bra tempo och håller sig till ämnet.

Instagram shopping i ett Live rum

Genom produktkatalog försäljning eller via sponsrade samarbeten och partnerskap kommer du att kunna integrera LIVE shopping direkt i ditt rum.

Detta öppnar upp för möjligheten att ha t.ex tutorial, Q&A, modevisningar eller andra saker direkt i rummet.

Tjäna pengar på ditt Instagram live rum

Instagram släpper nu nya möjligheter för skapare att vara kreativa med sina rum och ger samtidigt fler sätt att tjäna pengar. Tidigare var det möjligt att köpa “badges” för att visa sitt stöd till en kreatör.

Nu släpps alltså även möjligheten att direkt interagera med LIVE shopping i sitt rum. Du kommer också kunna koppla på de olika välgörenhetsorganisationernas program för att samla pengar till dessa.

154692699 473805027079842 5363847084436938180 n

Spela in din nästa podd på Instagram?

Instagram säger att inom några månader kommer man erbjuda ännu fler funktioner för moderatorer för att skapa ett mer levande rum och antagligen även flytta upp folk från publiken till rummet och bestämma vem som ska ha ordet.

Instagram säger också att de har planer på öppna upp för att hantera ljuduppspelningar och ljudinspelningar direkt från rummet, om detta stämmer eller inte vet vi inte i dagsläget men det kan absolut bli ett sätt för dom att stå upp emot den enorma kraft som t.ex Clubhouse har fått.

154390302 231657561960915 4308922372814190513 n 1

Hur skapar man ett Instagram Live Rum?

För att starta ett LIVE Rum så. gör man på följande sätt –

  • Svep vänster när du är inne i Appen för att komma till stories läget.
  • Välj alternativet LIVE i botten på din skärm
  • Klicka på ikonen med 3 st streck och välj en titel för ditt rum
  • Starta din live sändning genom att klicka på kamera knappen.
  • När din livesändning har startat. kan du bjuda in dina gäster.
  • Du ser här även personer som har skickat förfrågan till dig att vara med i ditt rum.

Som en skapare av ett rum så kan du bjuda in upp till 3 st gäster. Du som skapare kommer alltid vara högst upp i ditt rum.

Du kan välja om du vill bjuda in alla 3 personer samtidigt eller starta med en eller två för att senare bjuda in en den sista som t.ex. en speciell gäst.

Att skapa LIVE rum är ett fantastiskt sätt att öka din räckvidd då dina gästers följare även får notiser om rum de är aktiva i.

Har du inte fått uppdateringen för Instagram LIVE rum än?

Om du inte fått ta del av uppdateringen ännu så är denna på väg och lanseras löpande globalt. Håll utkik så landar den snart även hos dig.

Du får tillgång till funktionen genom att göra en uppdatering av appen.

Du hittar appen för App Store här

Du hittar appen för Google Play store här

Facebook
Twitter
LinkedIn