De 10 bästa ChatGPT-pluginnen
för marknadsförare

Länkar till ChatGPT plugins

Under veckan har ChatGPT släppt upp Plugins och Webb-åtkomst till deras plus användare och vi har såklart testat, ja faktiskt har vi lagt över 40 timmar de senaste dagarna. På denna sidan kommer vi ge dig våra bästa spaningar och de 10 bästa pluginnen hittils.  Plugins är alltså tillägg som du kan aktivera och de gör så att du kan anpassa din ChatGPT-upplevelse för att passa dina specifika behov.

Här är de 10 bästa ChatGPT-pluginnen för marknadsförare, utan inbördes ordning. 

1. Så får du perfekta prompts varje gång med Prompt Perfect

Detta plugin hjälper användare att skriva perfekta prompts för AI-chatten. Sibbe föreläser väldigt mycket om hur du blir bättre på att prata med AIn och detta plugin hjälper dig att ta en enkel prompt och skriva den på ett bättre sätt. Detta plugin används helt enkelt genom att du skriver “perfect” innan eller efter din prompt.

 

Detta plugin är väldigt lätt att använda och skapar otroligt mycket värde för dig när du använder dig av ChatGPT. 

Glöm dock inte att det fortsatt är viktigt att ge värdefull och specifik information i din prompt för att ChatGPT ska kunna ge dig riktigt bra svar tillbaka. 

2. ChatGPT kan nu läsa data från både URL och dokument med Link Reader

När jag först började testa detta plugin så blev jag faktiskt lite chockad över potentialen. 

 

Att kunna skicka en länk direkt till ett dokument på min drive, en PDF eller en webbsida och få ChatGPT att läsa innehåller i denna filen kommer spara mig så mycket tid. 

Vill samtidigt höja ett lite varningens finger här att var försiktig med vad för data du skickar in, plugin tillverkarna kan både läsa och spara innehåller som skickas i dessa dokument. 

Så var försiktig med vad för innehåll du ger den.

3. Skriv och förbättra dina artiklar med SEO.app

Ett magiskt plugin för alla som skriver SEO texter till sin webbsida. Detta plugin har koll på riktlinjerna för SEO och hjälper dig att skriva texter på ett strukturerat sätt och med bra sökord, titlar och rubriker. 

 

Du ger den en prompt samt lite sökord och sen får du en färdigskriven artikel. 

Återigen gör detta plugin så att din prompt behöver inte längre vara riktigt lika avancerad för att få ett riktigt bra svar tillbaka. 

4. Automatisera mera med Zapier pluginnet.

Wow säger jag bara, alla använder inte Zapier men för de som har påbörjat sin resa med automationer så är detta plugin väldigt hjälpsamt. 

T.ex kan man i ChatGPT skriva hur man skulle vilja att ett flöde ser ut: 

Jag vill ha så att när jag laddar upp en fil på min google drive så skickas ett meddelande till mig i slack at en ny fil finns i mappen. Sen vill jag att denna filen publiceras i ett nytt inlägg på min youtube kanal och att filens filnamn används som titel på filmen. Skicka sedan URL till videon till min slack så att jag kan kolla på den. 

Sedan skapar detta plugin automationen och de relevanta stegen själv och du behöver sedan bara se till att kontona ansluts och sen köra. 

Fungerar även med olika mail, kalender, sociala medier, ja massa automationer helt enkelt. 

5. Ställ frågor till din YouTube video med Video Insights pluginnet.

Är du trött på att sitta och kolla på långa videoklipp på youtube för att lära dig något nytt eller hitta relevant information om en produkt eller tjänst? 

Med Video Insight kan du bara be ChatGPT sammanställa en video åt dig. 

T.ex klicka in länken till en video och säg något i stil med “Kan du sammanfatta de 10 viktigaste punkterna från denna videon”. 

Eller “Kan du ge mig 5 unika fördelar med denna produkten”

Just nu fungerar detta plugin endast med YouTube videos men kommer nog fungera även med Reels och TikToks inom kort. 

6. Förenkla din Google annonsering med Robo Ad

Hej då att sitta och komma på idéer till PPC kampanjer på Google. Robo Ad gör detta åt dig. 

Du behöver bara ge Robo Ad en URL och sedan analyseras sidan och fram kommer förslag på rubriker, beskrivningar och Call to Actions. 

Riktigt smidigt och kreativt sätt att bli mer effektiv med sin annonsering. 

7. Relevant data och resultat med Keymate AI Search

Keymate använder en egen sökmotor för att ge dig möjligheten att söka på internet och analysera svaren som den får baserat på sökord i din prompt. 

Keymate lyckas faktiskt riktigt bra att ta fram relevanta sökningar som ger riktigt bra värde i de första testerna vi gjort.  

Keymate har faktiskt också släppt ett eget tangentbord till mobilen som gör att du kan använda ChatGPT direkt i mobilen direkt via ditt tangentbord, alltså det fungerar när du skriver oavsett app. Länk här

8. Automatisk och effektiv SEO-analys med SEO Core AI

Vill du förbättra din SEO och jämföra olika sidor hur bra optimerad sidan är då har du kommit rätt SEO Core AI hjälper dig med precis detta. 

 

Du kan t.ex fråga den följande promts: 
“Analysera openai.com för sökordet generativ AI”
eller
“Jämför SEOn på openai.com mot de topprankade sidorna för sökordet generativ AI”

Extremt värdefullt när vi kollar hur bra våra egna eller våra konkurrenter har optimerat sin landningssida. 

Länk till SEO Core AI plugin

9. Website Performance

Website performance gör precis det den säger, du kan använda detta för att ge en URL och du får en rapport tillbaka på hur bra din webbsidas prestanda är, lite som att använda Google Page Test eller liknande verktyg. 

Fungerar perfekt att använda i kombination med SEO Core AI för att få både SEO och Prestanda resultat på din webbsida i samma prompt. 

10. AskYourPDF

Detta fungerar lite i stil med Link Reader, men detta är mer byggt för att Ask Your PDF ska analysera din PDF sen ska du kunna ställa frågor till ChatGPT och den svarar baserat på innehållet i din PDF. 

 

Jag har testat detta med flera olika dokument och den får ofta server problem när jag ger den riktigt stora dokument, fler än 40 sidor. 

Testade t.ex rapporten för Svenskarna och internet men det gick sådär. 

FAQ
för dig som vill veta mer om ChatGPT Plugins

Open AI har släppt upp möjligheten för utvecklare att skapa en koppling mellan ChatGPT och deras egna system. Detta kommer då som ett plugin inne i ChatGPT. För att kort förklara så kan du alltså skriva en prompt och denna prompten skickas då igenom pluginnet och sedan får du ett relevant svar tillbaka. Just nu finns det ca 70st prompts och nya kommer nästan varje dag. 

Plugins för ChatGPT är utvecklade av externa aktörer och kopplade till ChatGPT. Du som plus användare kan aktivera plugins och börja prata med dessa direkt i chatten. Man kan ha 3st aktiverade plugins samtidigt. Tänk på att all information kan skickas till den externa partnern så tänk på vilken data du skriver.